Новини

    Виховний захід

    В школі на базі 6 класу проводився виховний вечір «Українські страви», на якому учні вчилися готувати українські вареники. Вихователь Ніколюк Інна Миколаївна розповіла  про історію виникнення цієї страви та поділилася рецептами їїприготування.Кожен учень класу був задіяний у приготуванні вареників, а потім зміг поласувати чудовою стравою.

     



     

    В Україні дуже полюбляють вареники. Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні. Слово вареники походить від дієслова «варити». Вареник має вигляд маленького конвертика з тіста, в який загортається найрізноманітніша начинка.

     

    Приготування вареників в їдальні

     

    У давнину ця страва наділялася певними магічними властивостями. Оскільки вареник за формою нагадує Місяць, йому в народі приписували відповідні функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини.

    Діти пригощаються варениками, які приготували самі.

     



    14.10.2013 | Aдмін

    Вернутись назад