Новини
Виховний захід
В школі на базі 6 класу проводився виховний вечір «Українські страви», на якому учні вчилися готувати українські вареники. Вихователь Ніколюк Інна Миколаївна розповіла про історію виникнення цієї страви та поділилася рецептами їїприготування.
В Україні дуже полюбляють вареники. Ця страва з борошна та начинки вважається, нарівні з борщем, найтиповішою в українській національній кухні. Слово вареники походить від дієслова «варити». Вареник має вигляд маленького конвертика з тіста, в який загортається найрізноманітніша начинка.
Приготування вареників в їдальні
У давнину ця страва наділялася певними магічними властивостями. Оскільки вареник за формою нагадує Місяць, йому в народі приписували відповідні функції Місяця – сприяти добробуту і зміцненню здоров’я людини.
Діти пригощаються варениками, які приготували самі.
14.10.2013 | Aдмін